Lavasten

januar 29, 2015

Ja, og hvad pokker er det så for en? En lavasten er faktisk et produkt, som minder om de produkter du måske har læst mere om her på siden. Kort og godt er det faktisk “bare” en ganske almindelig bagesten. Dette betyder med andre ord, at produktet har følgende fordele, som du vil finde ved alle produkter du læser om her på siden:

  1. Den giver et langt mere sprødt brød, hvilket gør konsistensen og oplevelsen bedre.
  2. Smagen på skorpen bliver lidt mere branket og mere i retning af, hvad man oplever, hvis man bager pizza på en grill.
  3. Gæret i brødet bliver udsat for en langt mere intens varmeproces, hvilket resulterer i et langt mere luftigt brød, der ikke bliver for kompakt og kedeligt.

Hvis du allerede nu er solgt, så kan du ved at klikke på teksten herunder komme direkte til produktet:

Køb en Lavasten hos Wupti.com!

Er du ikke helt overbevist, så er min viden heldigvis ikke helt sluppet op. Lavastenen kan ligesom så mange andre produkter, bruges til nærmest alt slags brød. Derudover er det værd at nævne, at du ikke skal være bekymret for, om lavastenen skulle blive lidt beskidt. Du tørrer den blot over med en let fugtet karklud og ignorerer de knapt så kønne pletter, der med tiden højst sandsynligt (desværrre) vil komme – de er ikke farlige.

Det er også værd at sige, at lavastenen kun kan bruges i ovnen. Du kan naturligvis godt smide den på grillen og håbe på det bedste, men det er på ingen måde verificeret, at den rent faktisk har godt af det. Til gengæld kan du lave lidt præcist den slags brød du har lyst på, på denne smarte sten. Det kan anbefales at kigge rundt på nettet efter opskrifter, for der er rigtigt mange muligheder. Deriblandt også nogle, som specielt er tilegnet folk der bruger bagesten eller i dette tilfælde lavasten.

Her kommer lavastenen fra.

Lavastenen er et produkt, som er fragtet fra Sicilien uden for Italien. Her befinder der sig en vulkan ved navn Etna, som konstant i højere eller lavere grad er aktiv. Fra denne kan man “indsamle” store blokke af lava, hvoraf noget bearbejdes, således at det ender ud som super flotte lavasten. Grunden til at man bruger lava er ikke kun, at det er vildt nem at brande (hvem vil ikke kunne sige, at de bager på et stykke lava?). Det er også et rigtigt godt produkt, som på naturlig vis har meget nemt ved at optage varme. Dette betyder i praksis, at opvarmningstiden er minimeret og dermed burde du hurtigere end med andre stensorter kunne komme til at bage dine pizzaer eller franskbrød. Samtidigt har stenen den fordel, at den ikke så hurtigt køler af. Dermed kræver det ikke specielt meget af ovnens varme at holde stenen i den rette temperatur og denne varme vil i stedet være koncentreret imod brødet. Samtidigt sikrer den konstante temperatur, at gæret konstant bliver udsat for den varme som er nødvendig for, at brødet kan blive lækkert og luftigt.

Skulle du have nogle spørgsmål, erfaringer eller lignende, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*