Weber Pizzasten

juni 25, 2016

Intro til Weber Pizzasten:

I  denne artikel vil du møde 2 produkter: Den billige version og den dyre, men super lækre.

Er du en del af den gruppe af danskere, som efterhånden er fuldstændigt fanatiske når det kommer til at grille og elsker deres Weber over alt på jorden? (eller kan du bare godt lide at grille med Weber, fordi det er et pisse godt produkt?). Så har du her en udsøgt mulighed, for at lave nogle virkeligt lækre pizzaer på. Simpelthen ved hjælp af en Weber pizzasten. En Weber pizzasten fungerer akkurat ligesom en ganske almindelig pizzasten, men har dog den klare fordel for dig, at den er optimeret til webergrillen og rent faktisk er lavet af deres egne producenter. Altså et officielt produkt fra Weber.

pizzasten-38-cm

Psssst! Den ganske almindelige pizzasten, som du ser ovenfor, kan sagtens gå i Webergrillen! En mulighed! (Bemærk at din weber skal være 38 centimeter i diameter her, hvor linket i toppen af siden kun er 36 centimeter).

Hvordan bruger man en Weber pizzasten?

Som med alt andet, er der naturligvis mindst to forskellige fremgangsmåder. Den ene er, at du går ind i dit køkken og henter en ganske almindelig pizzasten. Denne placerer du i din weber, efter du har opvarmet kullene, så de er så varme som de kan blive. Dette er dog en fremgangsmåde, som minder ufatteligt meget om den du finder på forsiden. Derfor vil jeg her ikke skrive mere om denne.

Den anden metode starter med, at du anskaffer dig produktet, som du finder ved at trykke på det blå link, som du finder lidt længere nede på siden. Der fortæller jeg lidt mere om produktet specifikt og om, hvor du kan købe det henne. Jeg vil dog allerede afsløre, at der er tale om en speciallavet original weber pizzaovn, som faktisk bare er en ekstra top til din weber. Denne ”top” placeres ovenover din almindelige webergrill, hvor du naturligvis allerede har forvarmet kullene i din grillstarter eller lignende. Stenen (befinder sig i toppen) varmes op på kullene i cirka 20 minutter. Derefter skulle den meget gerne have en temperatur på minimum 220 grader (nogle anbefaler at man rammer de 300+ grader, da det går en del hurtigere). Du placerer pizzadejen med fyld på din weber pizzasten og venter 10-12 minutter, hvor låget naturligvis er lukket (udover når du lige checker op på, om alt går som det skal – det er en god idé at gøre, i hvert fald de første par gange). Pizzastenen speciallavet til Webergrilleri kommer i to udgaver, hvor den ene er forholdsvist billig og samtidig fås til små 259 kroner, hvorimod den anden sniger sig op imod de tusind kroner (hvormed den også inkluderer meget andet). Den billigere finder du på følgende link: Wupti.com – Weber Pizzasten.

-Og den dyre (men federe) længere nede af siden.

Når denne tid er gået, skulle du meget gerne have en skøn og dejlig pizza, spækket med alt dit yndlingsfyld, klar til tallerkenerne. Alt sammen takket være din nye Weber bagesten. Måske endda en, der er lige så vellykket som denne?:

Pizza på pizzasten

 (Kilde: Jeff Gunn)

Hvad gør den godt for?

En Weber pizzasten er et godt valg af flere grunde. For det første er det naturligvis det mest optimale valg, hvis man alligevel er ejeren af en webergrill, som den jo passer perfekt sammen med. Samtidigt er en pizzasten super god, fordi den skaber et langt bedre produkt, hvor følgende tre faktorer er dem, som du vil mærke mest til i forhold til, hvis du bare havde lavet pizzaen i en ganske almindelig ovn.

  1. Pizzaen får en vanvittigt sprød og dejlig skorpe. Dermed slipper du for blødt, men dog så tørt brød og kedelige kanter, som man tit kan være uheldig med i en ovn.

  2. En lidt kraftig og ”brændt” smag, som grillmesteren allerhelst vil have sin mad. En sand smag af grill, bliver nu også føjet til din pizzas CV.

  3. Brødet i din pizza bliver langt mere luftigt, da gærcellerne bliver udsat for høj og konstant varme nedefra, der får dem til at sætte luftproduktionen inden i dit brød op til maksimum.

I forhold til bare at putte pizzaen på risten på din grill, slipper du med en Weber pizzasten desuden for uheldige affærer, hvor pizzaen lige pludseligt er sort i den ene eller anden side. Altså får du alt i alt en noget større kontrol, når du laver pizza på grillen.

Hvor kan man købe den henne?

Hvis du gerne vil have fat i denne geniale opfindelse, som Weber pizzastenen nu engang er. Så finder du denne lige her på Wupti.com. Som du kan se, har denne ”Weber Pizzasten” en diameter på 57 centimeter, som meget gerne skulle passe til alle Weber kuglegrille med samme diameter (Så sørg lige for at checke, at du har den rigtige størrelse grill, før du får bestilt hjem).

Produktet består af et mellemled, som praktisk talt bare er en pizzasten, som de andre du kan læse om her på siden. Den er dog trods alt lavet i materialet cordiette, som er ekstremt effektivt, når det kommer til at modtage og afgive varme. Derudover får du en bund i stål og et låg, som er porcelænsemaljeret med stålring og varmeskjold. Dermed er du altså fuldstændigt sikret, at din weber pizzasten bliver udsat for så meget varme fra kullene, som det overhovedet er muligt.

Denne Weber pizzasten koster små 999 kroner, hvilket må siges at være en ganske fornuftig pris, hvis man går bare en lille smule op i produktets æstetik og gerne vil have noget isenkram af rigtig god kvalitet.

Ekstraudstyr?

Ja, selvfølgelig er der også lidt ekstraudstyr. Til din Weber pizzasten, kan du nemlig også få en super lækker Weber pizzaspade. Denne koster små 299 kroner og er lavet i rustfrit stål. Materialet og formen gør den yderst nem at rengøre. Samtidigt er den en del af serien Weber Style, hvor du blandt andet finder et pizzahjul og BBQ-tangsæt.

Pizzaspaden har desuden målene 30 x 30 x 50 cm, der sammen med sit lækre håndtag gør den meget praktisk, når det kommer til at få din pizza til og fra grillen. Helt klart et oplagt valg, når du alligevel er så godt i gang med serien af produkter. Derudover er det værd at sige, at der er 2 års garanti på alle dele på dette produkt, hvilket vidner om, at producenten tror på at produktet holder til noget.

Jeg håber på at du har fundet denne artikel og dette emne lige så interessant, som jeg har. Hvis du skulle have nogle spørgsmål eller erfaringer du vil dele med mig, så er du meget velkommen til at skrive en mail til mig eller smide en kommentar lidt længere nede på siden.

Fortsat god dag og god fornøjelse med pizzabagningen!

[Total: 25    Average: 3/5]
Weber Pizzasten on juni 25, 2016 rated 5.0 of 5
2 Comments
december 20, 2016 @ 18:00

Hej, meget fin side. Men – jeg har nu prøvet nogle gange at bage pizza i grill på Weber pizza stenen, og HVER gang oplever jeg, at pizzaen brænder kraftigt på nedenfra. Skal stenen olieres? Eller er den for varm? Eller?!!! Det fungerer slet ikke!
Bedste hilsener,
Niels Christian

Svar
    december 20, 2016 @ 18:44

    Jeg tror det er varmen den er gal med, fandt følgende svar her:
    http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=13922

    “2. Mht. Weber’s pizzasten så er det vigtig, at den ikke bliver alt for gennemvarm, da varmen ophober sig i stenen, som desværre kan bevirke, at pizzaen bliver lidt for mørk i bunden.
    Et godt råd er, at komme stenen på grillen ca. 10 min. før du skal bage pizzaen, skal du evt. bage flere af, kan det være nødvendig at køle stenen lidt af imellem hver afbagning. :-)”

    Et andet forslag (kan nemt kombineres) fra samme side er:

    “Har du prøvet at putte godt med durum mel under bunden og evt på pladen?
    Det er nemt at børste af når den er færdig.”

    Prøv de to eller hør dig eventuelt omkring på Weberklubben eller Grillguru -> Begge forums, hvor du finder entusiaster med langt mere praktisk erfaring end undertegnede.

    Held og lykke med det!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*